Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Απάντηση στην επιστολή ανώνυμου "συναδέλφου " περί θεμάτων μονίμων -5 ετών -συμβασιούχων! 

Διαβάζοντας την επιστολή του ανώνυμου συναδέλφου από την Θεσσαλία, μου έρχονται μνήμες από το παρελθόν. Όπως εκεί που λες αγαπητέ συνάδελφε, ότι η μονιμοποίηση των 2200 πρώην ΠΠΥ, οφείλεται στην κινητοποίηση της ΕΠΠΥΕ. Αλήθεια ποιά ήταν η πρόταση τους; Όταν την ημέρα του συλλαλητηρίου, συνδικαλιστές της συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παρεούλας, βγήκαν στα κανάλια και παρακαλούσαν την πολιτική ηγεσία να μην απολυθούν, γιατί έχουν παιδιά ανήλικα να θρέψουν, λες και οι άλλοι συνάδελφοι δεν είχαν το ίδιο πρόβλημα με αυτούς, καθώς και ότι τα λεφτά που έπαιρναν σαν ΠΠΥ δεν θα τους έφταναν για να ζήσουν τις οικογένειές τους και να συντηρήσουν τον εαυτό τους!!!!
Αλήθεια 5 χρόνια πως ζούσατε; με αέρα μήπως; Μετά από μια μέρα, είχατε αποδεχθεί μετά βαΐων και κλάδων την τριετία και ευχαριστούσατε τον Υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ κύριο Τόσκα, όταν η ΠΟΠΥΣΥΠ κατέβαινε στον δρόμο 2 φορές τον ίδιο μήνα, καταγγέλοντας την φυσική και πολιτική ηγεσία, ζητώντας την παραίτησή τους και βαπτίζοντας την τροπολογία ως ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ, συνεχίζοντας στην αντιπυρική περίοδο του 2017, παραστάσεις διαμαρτυρίας, αλλά και συλλαλητήριο τον Νοέμβρη του ίδιου χρόνου, ζητώντας την άμεση μονιμοποίηση των συναδέλφων.
Ας μην υπήρχε αυτή η σταθερή στάση της ΠΟΠΥΣΥΠ μέχρι το τέλος και θα σου έλεγα εγώ αγαπητέ συνάδελφε, αν θα γινόταν ποτέ η μονιμοποίηση, ενώ αν γινόταν τελικά, θα λάμβανε χώρα όταν θα γίνονταν παχιές οι μύγες. Αυτά λοιπόν περί ΕΠΠΥΕ ή όπως αλλιώς λέγονται αυτοί. Άλλωστε αν θυμάμαι καλά, αυτοί ήταν που διασπάσανε την Ομοσπονδία το 2011 κατεβάζοντας ξεχωριστό ψηφοδέλτιο στις εκλογές και μάλιστα μέσα στην έδρα του τότε μεγάλου και τρανού Προέδρου, κατοίκου Μεγάρων, ο οποίος έβριζε τότε μελλοντικούς εκπροσώπους της ΕΠΠΥΕ με χαρακτηρισμούς: “κολοτούμπες και κότες’’ και παρότρυνε και άλλα Σωματεία να κάνουν το ίδιο. Φαίνεται όμως, πως ξαφνικά γεννήθηκε ένας μεγάλος έρωτας μεταξύ τους!!!! Γιατί άραγε;; Κανείς μας δεν ξέρει, μάλλον μόνο οι ίδιοι. Εδώ ταιριάζει το ρητό ‘‘γλύφω εκεί που κάποτε έφτυνα’’. Εν ολίγοις, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε....
Αν μιλάς αγαπητέ φίλε και συνάδελφε, για αυτά τα συγκεκριμένα Σωματεία ή για την ακρίβεια τους εκπροσώπους αυτών των Σωματείων, τότε να μας λείπει το βύσινο, δεν θα πάρουμε.... Γιατί ο θεσμός των Σωματείων δεν μου φταίει σε τίποτα, αντίθετα αν είναι υγιής, τον θέλω και εγώ δίπλα μου. Αλλά μάλλον η λέξη υγεία δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο των εκπροσώπων αυτών των Σωματείων, που επικαλείσαι να μαζευτούμε, αγαπητέ συνάδελφε!!!!
Εκτός και αν πέρασες τον πυροσβέστη πρόβατο, να του δίνουν σανό να τρώει και να βελάζει, όποτε σε βολεύει εσένα, για να κάνεις την πλάκα σου και για ότι άλλες σκέψεις έχεις στο μυαλό σου, μαζί φυσικά με την ωραία παρεούλα σου των ‘‘κολοτουμπαίων και παρταλιών’’ που άλλος τους βάπτισε έτσι, όντας ο νονός τους και τώρα θέλει να κάνει τον μέντορα τους.
Αλήθεια πότε αγαπήσατε εσύ και η παρέα σου τους συμβασιούχους;;;; Από το 2015 λέγατε και γράφατε ότι είναι η τελευταία τους χρονία και θα πάνε σπίτια τους όλοι. Το ξεχάσατε;;;; Είναι στο μυαλό και στην ψυχή αυτών των ανθρώπων, αυτά που τους λέγατε 4 χρόνια συνέχεια για να τους φοβίζετε και να στρέφονται εναντίον της ΠΟΠΥΣΥΠ. Αλλά ούτε το ένα, ούτε το άλλο, σας βγήκε. Έγινε η εργασιακή αποκατάσταση των περισσοτέρων συμβασιούχων συναδέλφων και υπολείπονται και μερικά ακόμα που πιστεύω και ελπίζω ότι θα λυθούν και ας είναι άλλη κυβέρνηση. Έχουν γνώση οι φύλακες φίλε μου. Όλα τα ακούνε και όλα τα βλέπουν. Στο μόνο που συμφωνώ μαζί σου, αγαπητέ συνάδελφε, είναι να γυρίσουν οι συνάδελφοι στα Σωματεία τους, αλλά εκεί που θέλει η συνείδησή τους, χωρίς κινδυνολογίες και καταστροφολογίες που κάνεις εσύ με την επιστολή σου. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και ο κόσμος το καταλαβαίνει πλέον αυτό, ενώ αυτές οι τακτικές του εξυπνακίστηκου ύφους και του συνδικαλιστικού σωτήρα μας, τελείωσε εδώ και καιρό. Όσο για τα λάθη που λες ότι έγιναν πολλά, το μόνο λάθος που έγινε είσαι εσύ, με αυτά που γράφεις, ενώ όσο για τον σκοπό που λες ότι είναι ένας, μάλλον εννοείς να γίνω συνδικαλιστής, βγαίνοντας με μεγαλύτερες καταθέσεις στον λογαριασμό μου. Ξέρεις εσύ από αυτά.
Τραβάτε σπίτια σας, να ησυχάσουμε από την συνδικαλιστική σας σπουδή και τα ψέμματα σας. Σας μάθαμε πια αγαπητέ φίλε και συνάδελφε. Δεν θέλουμε εσάς για συμβουλάτορες, ουτε για προστάτες. Αρκετό κακό κάνατε τόσο καιρό, με τις επικοινωνιακές σας τακτικές και τα ρουφιανιλίκια σας. ΔΡΟΜΟ!!!!

Εις το επανιδείν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.