Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Αριθ. Πρωτ : 2956 Αθήνα: 02.11.2018
Αρ. Σελίδων : 3
Προς
Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
Κα Κατερίνα Παπακώστα
Κοινοποίηση
1.Πρωθυπουργό της Ελλάδος
Αξιότιμο κο Αλέξη Τσίπρα
2.Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Αξιότιμη κα Όλγα Γεροβασίλη
3.Ελληνικό Κοινοβούλιο
4.Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
Αξιότιμο κο Βασίλειο Ματθαιόπουλο, Αντιστράτηγο Π.Σ.
5.Σωματεία Μέλη της ΠΟΠΥΣΥΠ.
6.ΜΜΕ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Θέμα: « ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ »
Σχετικό Α : Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη της 31-10-2018
Σχετικό Β : Το υπ αρίθμ πρωτοκόλου 2928/10-10-2018 έγγραφο μας προς εσάς με θέμα « Προς ενημέρωση σας για την ανύπαρκτη νομικώς συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία ΄΄ ένωση σωματείων ΄΄ »
    Δυστυχώς Κυρία Παπακώστα ,
   η συμπεριφορά σας ως θεσμικού λειτουργού της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ είναι απαράδεκτη και προβοκατόρικη ως προς το θέμα της επίλυσης του εργασιακού ζητήματος των πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών, που εκπροσωπούμε σύμφωνα με τον ΝΟΜΟ (Σύνταγμα, εργατική νομοθεσία, ΑΚ, Ν 4249/2014 κλπ ), και παραμένει μια ανοιχτή πληγή, που <<όζει >>στην ελληνική κοινωνία.
   Στις 31-10-2018 συναντηθήκατε με μια μαϊμού και παράνομη δήθεν συνδικαλιστική οργάνωση, με την επωνυμία συμφώνως του Δελτίου Τύπου σας ΄΄ Ένωση Σωματείων 5ετούς και συμβασιούχων πυροσβεστών ΄΄.
    Αυτή την κρισιμότατη συγκυρία για το εργασιακό μέλλον του κλάδου μας επιλέξατε να συνομιλήσετε με μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα να διαπραγματευθούν το εργασιακό μας ζήτημα (!!!), που δεν εκπροσωπούν ούτε τον εαυτό τους .
   Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί .
   Ποδοπατήσατε τούς Θεσμούς και κατά τα άλλα εσείς ορκιστήκατε να τους διαφυλάττετε ως θεματοφύλακας .
   Αγνοήσατε πλήρως την υπ αρίθμ πρωτοκόλλου 2928/10-10-2018 επιστολή μας προς εσάς με θέμα « Προς ενημέρωση σας για την ανύπαρκτη νομικώς συνδικαλιστική οργάνωση με την επωνυμία ΄΄  ένωση σωματείων ΄΄ » ..Συνημμένο σχετικό Β.
   Σας γνωστοποιήσαμε με αυτήν ,ότι αυτοί, που διαδίδουν τα περί ενώσεως σωματείων ποτέ μα ποτέ δεν έπραξαν συμφώνως του ΑΚ και του συνδικαλιστικού νόμου για να αποχωρήσουν τα σωματεία τους από την ΠΟΠΥΣΥΠ και για να ιδρύσουν άλλη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική ένωση. Δηλαδή ανήκουν τα σωματεία τους στην δύναμη της ΠΟΠΥΣΥΠ . Ακόμα ότι ουδεμία άλλη δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση υπάρχει νομίμως υφιστάμενη για τους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης, τους πρώην τριετείς και τους συμβασιούχους του Ν. 3938/2011.
   Μάλιστα όποτε τους βολεύει κάνουν χρήση αυτής της ανυπόστατης νομικώς και παράνομης ενώσεως σωματείων και όποτε τους βολεύει εμφανίζονται μεμονομένως ως σωματεία τάχα έκτος της δυνάμεως της ΠΟΠΥΣΥΠ, παρά το ότι ανήκουν στην ΠΟΠΥΣΥΠ απολαμβάνοντες τις υπεξαιρεθείσες συνδρομές, ύψους περίπου 30.000 ευρώ, συμφώνως δικαστικής αποφάσεως εις βάρος των 6 κακόπιστων σωματείων μελών μας, που πράττουν ομού, και φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε, ότι ο δήθεν ο προέδρος της εν λόγω ενώσεως , καταστατικώς συνυπεύθυνος δεν παρέδωσε το οικονομικό αρχείο της ΠΟΠΥΣΥΠ, παρά το ότι μάλιστα υπάρχει σχετική δικαστική απόφαση υπέρ μας.
    Ήτοι τα εν λόγω σωματεία μέλη μας απλώς για να συγκαλύψουν τα υπεξαιρεθέντα ύψους περίπου 30.000 ευρώ παριστάνουν, ότι ανήκουν σε φορέα - ένωση σωματείων, η οποία όμως είναι νομικώς ανύπαρκτη !!!!με νομικώς ανύπαρκτα όργανα εξ ου και νομικώς ανύπαρκτο ψηφισθέντα λόγο .
Κυρία Παπακώστα είναι συνδικαλιστική αλητεία η παράβασις του ΑΚ και του συνδικαλιστικού νόμου, και συμπεριφερθήκατε ωσάν εννοησιακή συνεργός τους στην επίτευξη των ως άνω παράνομων σκοπών των, αυτών των <<εφιαλτών >>, και ως διδαχός του ομοίως πράττειν με αυτούς.
    Πράγματα απαγορευμένα σε ένα κράτος δικαίου .
    Ο αποτροπιασμός, ο θυμός και η αηδία, που νιώθουν οι συνάδελφοι μας πανελληνίως, είναι απερίγραπτοι.
   Δυστυχώς κυρία Παπακώστα αυτά τα μηνύματα λαμβάνουμε από τον κατάφορα αδικημένο κλάδο μας, όπου ενώ περιμένουν οι συνάδελφοι εναγωνίως να επιλυθεί ΑΜΕΣΑ το εργασιακό τους ζήτημα , εσείς κάνετε παρέα με τους <<εφιάλτες>> του κλάδου.
ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΑ
                                            Με εκτίμηση,
                                          Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.
Ο Πρόεδρος                                                                           Ο Γεν. Γραμματέας
Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                       Πέπλης Λ. Στυλιανός
Τηλ: 6974709262                                                                    Τηλ: 6976911880

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.