Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ Π.Π.Υ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αναγνωρισμένο σωματείο με Α.Μ 7520/02 2004 Απόφαση 29504/2008 μονομελές πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
Φαξ: 23941-10588
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 15-1-2019
Αριθ. Πρωτ. 134
Προς: Σωματεία μέλη
Κοιν.:ΠΟΠΥΣΠ
Θεμα: Αποκατάσταση της αλήθειας.
Συνάδελφοι-ες ,με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην απορρόφηση των επιτυχόντων-επιλαχόντων πυροσβεστών,
διαβάσαμε με μεγάλη απορία και έκπληξη μας , την ανακοίνωση του σωματείου συμβασιούχων με έδρα τον Βόλο πως εύχονται η ομοσπονδία (ΠΟΠΥΣΥΠ) να μη φρενάρει ενδεχόμενη τροπολογία του Υπουργείου μας που θα δίνει το δικαίωμα να απορροφηθούν οι εναπομείναντες συνάδελφοι συμβασιούχοι που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα επιλαχόντων.
Ως σωματείο αλλά και ως ομοσπονδία, τούτη η φρασεολογία, προσβάλλει τόσο εμάς όσο και τον κλάδο.
Μάλλον έχετε επιλεκτική μνήμη καθώς ξεχνάτε ότι πριν 2 χρόνια η λίστα επιλαχόντων ανανεώθηκε με ισχυρή παρέμβαση της ομοσπονδίας (ΠΟΠΥΣΥΠ) στα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης παρά την αντίδρασή του τότε υπουργού προστασίας πολίτη κ. Τόσκα και αν δεν είχε επιτευχθεί τότε η ανανέωση, τώρα δεν θα μιλούσαμε για τροπολογία - νομοσχέδιο για την εργασιακή αποκατάσταση αυτών των συναδέλφων.
Ξεχνάτε συνάδελφοι ,ότι αυτή η ομοσπονδία ανανέωσε τελευταία στιγμή με τροπολογία για 2 έτη τον εργασιακό βίο των συμβασιούχων παρόλο που δέχονταν τεράστια πίεση ακόμα και από το αρμόδιο Υπουργείο για νέα προκήρυξη με κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ και κίνδυνο οι μισοί συνάδελφοι τουλάχιστον, να απωλέσουν την εργασία τους.
Επίσης ξεχνάτε επιλεκτικά και πάλι να αναφέρετε ότι ,στο παρά ένα πέτυχε πάλι αυτή η ομοσπονδία να μετατρέψει το5μηνο σε 6μηνο προς λύπη, δυστυχώς, άλλων << σωματειαρχών>> που λέγανε ότι κορόιδευε η ομοσπονδία τους συμβασιούχους συναδέλφους και απότομα τους ερωτεύθηκε, με παράφορο και ξαφνικό έρωτα.
Τόσο εμείς, ως σωματείο, όσο και η ομοσπονδία βρεθήκαμε στις 24 Απρίλη του περασμένου έτους στην Βουλή και με μεγάλη μας έκπληξη είδαμε τούτους εντός Βουλής να συνδιαλεγονται με κάποιους "συναδέλφους", τους οποίους αποκαλούσαν ΟΙ ΙΔΙΟΙ (κάποτε) κωλοτουμπες.
Προφανώς η περιδίνηση για έξοχη κωλοτουμπα προϋποθέτει "καθηγητές".
Ήτο οι ίδιοι ,που το προηγούμενο διάστημα τρομοκρατούσαν τους συναδέλφους ότι ΔΗΘΕΝ οι συμβασιούχοι είναι καταδικασμένοι σε βίαιο και βέβαιο εργασιακό θάνατο.
Ουδείς ΨΕΥΤΗΣ έκαμε οικονομία εις τους ορκους.
Κοπτονται τη μία διά την αλήθειαν και την άλλην μισούν τον αρνούμενο να υπηρετήσει το ψεύδος τους.
Αλγεινο και ταυτόχρονα θλιβερό, είναι το γεγονός πως αυτοί οι ολετηρες δεν είχαν δίπλα τους ούτε ΕΝΑΝ συμβασιούχο συνάδελφο.
Το γιατί, ρωτήστε τους ίδιους, εσείς που βαδίζετε τον ίδιο δρόμο.
Όσον αφορά στην τροπολογία που επαιρεστε ότι καταθέσατε, για τους υπόλοιπους εναπομείναντες συμβασιούχους ,σας ενημερώνουμε ότι το έχουμε ΗΔΗ κάνει με πρόταση τεκμηριωμένη στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη πριν ακόμη αντιληφθείτε εσείς τι ακριβώς συμβαίνει.
Υπάρχει μια σοφή και σαφής λαϊκή παροιμία που λέει
"Βάδισε στα παπούτσια του άλλου 4 φεγγάρια και μετά να τον κρίνεις"
Εμείς, τα βαδίσαμε και με το παραπάνω σαν σωματείο τον τελευταίο χρόνο αυτά τα φεγγάρια παρέα με την ομοσπονδία και συμβάλλαμε με τις δυνάμεις μας να πραγματοποιήθουνε αυτά που διεκδικήσαμε άλλα και αυτά που περιμένουμε, συνεχίζοντας τον δίκαιο αγώνα για όλους τους συναδέλφους.
Προφανώς ,δεν αγαπήσαμε, αγαπητοί συνάδελφοι απότομα την υπουργό, όπως κάνετε εσείς τώρα , ενώ μέχρι πριν μερικές ημέρες λέγατε διαφορετικά πράγματα.
Αυτά προς το παρόν συνάδελφοι, ελπίζοντας, να πρυτανεύσει η λογική, το μέτρο και όχι η εμπάθεια, η υπερβολή και ο κομπλεξισμός που στις εποχές που ζούμε έχει γίνει πλέον δυστυχώς της μόδας αλλά ταυτόχρονα είναι και επικίνδυνος.
Ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία σ΄ όλους τους συναδέλφους, με αποτελέσματα στους αγώνες μας.
Με τιμή για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος. Ο Γραμματέας
Παρασκευάς Χρήστος Ανδρεάδης Δαμιανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.